‘Ken de club als geen ander’

0
28

NOS Voetbal

Bruggink over nieuwe trainer Twente: ‘Voor actuele zaken moet je bij Jan zijn!’

Twaalf jaar geleden sloot Arnold Bruggink zijn voetbalcarrière af bij FC Twente. Nu is hij terug bij de club, als technisch directeur. Tot 1 juli nog onder de vleugels van Jan Streuer, daarna zal de 45-jarige Bruggink eindverantwoordelijk zijn.

“Ik voel heel erg dat dit het moment is om dit te gaan doen”, zegt de oud-international, die na zijn voetbalcarrière onder meer als analist bij de televisie aan de slag ging, bij de perspresentatie dinsdag.

“Ik had deze functie wel altijd in m’n achterhoofd zitten. Ik ben bij heel veel clubs gaan kijken, heb cursussen gedaan, dus ik ben er altijd wel mee bezig geweest dat er een moment zou komen dat ik iets anders zou gaan doen.”

Bruggink: ‘Nooit ambitie gehad om trainer te worden’

“Omdat ik ten eerste voetbal superleuk vind”, verklaart Bruggink. “Dat is denk ik het allerbelangrijkst. Ik heb nooit de ambitie gehad om trainer te worden, maar de beleidsmatige kant heeft me altijd enorm geïnteresseerd.”

“Ik kijk altijd hoe clubs het doen, wat er gebeurt en op welke manier. Dan heb je daar zelf ook ideeën bij: hoe zou je dat zelf gaan inrichten, hoe zou je dat zelf gaan doen. En dat gaat nu gebeuren”, lacht de nieuwe technisch directeur van FC Twente.

22 December 2011: Theo Janssen (rechts) en Arnold Bruggink nemen afscheid van FC Twente

Dat Bruggink een kind van de club is, ziet hij voornamelijk als voordeel voor zijn nieuwe functie. “Ik ken de club als geen ander. Ik ken de historie van de club, weet waar de club vandaan komt. Dat heb ik allemaal gezien en meegemaakt.”

Streuer, die tot 1 juli nog eindverantwoordelijk is bij Twente, vindt Bruggink “een prima keuze”. “Het enige nadeel is zijn ervaring. Hij is een jongen van de club, komt uit de regio, heeft zelf op hoog niveau gespeeld, was een goede speler, heeft nog bij het Nederlands elftal gespeeld, maar het moet blijken of hij ook een goede technisch directeur is.”

“Het is een bepaald risico”, erkent Streuer. “Maar het vertrouwen is er dat hij het zou kunnen.”

FC Twente staat een lastige zomer te wachten: vijf spelers hebben een aflopend contract. Een deel van de transferinkomsten moet verplicht worden afgedragen om de enorme schuld bij de gemeente af te lossen. Het heeft Bruggink niet weerhouden om nu in te stappen. “Een ideaal moment bestaat niet.” Streuer zegt daarover: “Hij kan gelijk aan de bak…”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here