KNVB onderzoekt mogelijkheid wedstrijden betaald voetbal uit te stellen

0
82

Rutte riposteerde vrijdag dat het eerst en vooral gaat om het verminderen van het aantal contactmomenten tussen de toeschouwers rond de wedstrijden. “Het gaat niet alleen om het publiek op de tribune. Op weg naar het voetbalstadion ontmoeten mensen elkaar in de trein, tram, bus en op het plein voor de ingang. Aan die bewegingen willen we met deze maatregelen een einde maken.”

Risico’s

De clubs uit het betaalde voetbal zijn het daar niet mee eens. Wat daar voornamelijk leeft is dat er door het demissionaire kabinet niet gekeken wordt naar de bewezen risico’s. Uit alle onderzoeken van het afgelopen jaar blijkt, zo klinkt het, dat publiek bij voetbalwedstrijden geen haard vormt voor besmettingen.

“Dat is meerdere keren aangetoond. En toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal. Hierover wordt in elk geval nu gesproken. Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen”, luidde het statement vanuit de KNVB.

Tienduizenden euro’s

“We hebben tienduizenden euro’s per locatie ge├»nvesteerd om alles coronaproof te maken voor de toeschouwers. Er zijn sinds de eerste lockdown weer honderden wedstrijden met publiek gespeeld en geen enkele wedstrijd heeft geleid tot grote coronabesmettingshaarden. Dit bevestigen ook de cijfers van het RIVM en GGD.”

“We hebben volop meegewerkt aan de fieldlabs en daarna de pilots met het coronatestbewijs. Hierdoor hebben we (wetenschappelijke) kennis en ervaring opgedaan die we met andere sectoren konden delen. De controle van het coronatoegangsbewijs verrichten wij al heel lang met zelfs een 100% score en dat verloopt in het betaald voetbal probleemloos.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here