‘Laatste ronde was echt genieten’

0
14

NOS Wielrennen

Laatste meters Van Vleuten als wielerprof: zwaaiend en lachend finisht ze

“De laatste ronde was echt genieten. Ik heb toen ook even alles goed in mij opgenomen”, glunderde de 40-jarige Annemiek van Vleuten na haar laatste meters als profwielrenster.

In de Simac Ladies Tour in eigen land zette ze na vijftien jaar een punt achter een imposante carrière, die haar olympisch goud, vier wereldtitels op de weg en eindzeges in de Tour, Vuelta en de Giro Donne opleverden.

“Ik voel me een geluksvogel, dat ik dat allemaal heb mogen meemaken. Hoge pieken en ook diepe dalen. Onder aan de streep heeft het mij heel veel gebracht, ook als persoon. Mooie titels, ervaringen en herinneringen.”

Van Vleuten na haar laatste rit: ‘Mag niet gelijk het huis gaan opruimen’

Behalve de vele hoogtepunten kende haar loopbaan, zoals ze zelf al aangaf, ook de nodige dieptepunten, met als uitschieter de olympische wegrace van 2016 in Rio, waar ze op weg was naar goud, maar in een afdaling op 10 kilometer van de finishlijn over de kop sloeg.

Haar beste seizoen beleefde Van Vleuten in 2022, toen ze in één jaar zowel de Giro, de Tour als de Vuelta won en ook nog wereldkampioen op de weg werd. Dit jaar schreef Van Vleuten opnieuw de Giro en de Vuelta op haar naam.

En nu?

Wat ze gaat missen? “De voorbereiding op een koers. Jezelf vastbijten in een groot doel. Toch komen er ook veel mooie dingen voor terug. Ik ga rustig de tijd nemen om te bepalen wat ik echt wil gaan doen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here