Lozano wil zich niet branden aan aantal doelpunten voor PSV: ‘Eerst plek verdienen’

0
12

NOS Voetbal

Vier jaar in Italië heeft Lozano goed gedaan: ‘Ik ben rijper geworden’

‘Chucky’ is terug. En daar zijn ze in Eindhoven bijzonder blij mee. PSV haalt Hirving Lozano als een verloren zoon binnen. Dinsdagmiddag werd de 28-jarige Mexicaan, die in 2019 de Eindhovenaren na twee seizoenen verliet voor Napoli, gepresenteerd aan pers.

Zijn jaren in Italië hebben hem naar eigen zeggen rijper gemaakt. “In fysiek en mentaal opzicht en ook als voetballer.”

Emotionele strijder

Buiten het veld zul je Lozano niet snel uit de band zien springen, binnen de lijnen is hij totaal anders. Een emotionele strijder. En buiten het veld een vriendelijk en rustige familieman.

“Zo is het, dat zal niet veranderen”, aldus Lozano. “Ik denk dat dat ervoor heeft gezorgd dat ik belangrijke dingen heb bereikt. Dat zal niet veranderen. Ik hou ervan om wedstrijden te spelen. Ik hou van winnen. Ik ben competitief ingesteld. Op het veld ben ik een compleet ander mens dan buiten het veld.”

In zijn eerste seizoen kwam Lozano tot zeventien treffers voor PSV, maar aan de vraag of hij zich nu gaat mengen in de strijd om de topscorerstitel, wil hij zich niet branden.

“Ik moet eerst mijn plek verdienen. Hopelijk kunnen we het hier aan het einde van het seizoen nog eens over hebben”, aldus Lozano, die, mocht hij willen gaan strijden om de topscorerstitel, waarschijnlijk het gevecht aan zal moeten gaan met Santiago Giménez. Zijn landgenoot heeft er dit seizoen al vijf gemaakt voor Feyenoord.

Lozano nog niet bezig met topscorerstitel: ‘Moet eerst mijn plek verdienen’

“Ik wens alle Mexicaanse spelers veel succes toe, maar nu moeten we tegen elkaar spelen. God zal mij uiteindelijk een kans geven, daarna zal blijken wie die titel krijgt. Maar we moeten er eerst hard voor werken. Dat duurt ook nog wel even.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here