McLaughlin verdedigt hordentitel niet bij WK

0
39
Sydney McLaughlin pakt WK-goud in Eugene

NOS Sport

De kansen voor Femke Bol op goud bij de WK atletiek, vanaf 19 augustus in Boedapest, lijken flink te zijn toegenomen. Natuurlijk moet de huid niet verkocht worden voordat de beer geschoten is, maar het nieuws dat de Amerikaanse Sydney McLaughlin-Levrone bij de WK de 400 meter vlak loopt en de 400 meter horden zal laten schieten, zal de Amersfoortse als muziek in de oren klinken.

McLaughlin is immers de ongenaakbare olympisch en wereldkampioene en met 50,68 ook de wereldrecordhoudster op Bols favoriete onderdeel. De 23-jarige Amerikaanse liep haar toptijd bij de WK van vorig jaar in Eugene, waar Bol zilver veroverde met 52,27.

Bol verovert zilver in WK-finale 400 m horden: bekijk hier de race

Haar Europese record staat op 52,03, in 2021 goed voor olympisch zilver in Tokio.

Geen vaarwel

Op de wereldranglijst aller tijden staat Dalilah Muhammad met 51,58 nog tussen McLaughlin en Bol, maar de 33-jarige Amerikaanse – zilver bij de Spelen in 2021 en brons bij de WK van vorig jaar – lijkt haar beste tijden achter zich te hebben liggen.

Bobby Kersee, de trainer van McLaughlin, vertrouwde het WK-nieuwtje toe aan de Los Angeles Times, maar benadrukte dat zijn pupil het hordennummer niet vaarwel heeft gezegd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here