Moeder Spaanse bondsvoorzitter Rubiales ontslagen uit het ziekenhuis

0
18

NOS Voetbal

Ángeles Béjar, de moeder van de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales, is na een korte opname uit het ziekenhuis ontslagen. De vrouw ging als steun voor Rubiales in hongerstaking en voelde zich woensdag niet goed. Diverse Spaanse media melden dat ze samen met haar zoon de kliniek in het Spaanse Motril heeft verlaten.

De moeder van Rubiales ging maandag in hongerstaking. Volgens El Mundo vindt ze dat haar zoon slachtoffer is van “een onmenselijke en bloeddorstige jacht”, die hij in haar ogen niet heeft verdiend. Of ze na haar ontslag uit het ziekenhuis nog steeds in hongerstaking is, is niet bekend.

Rubiales’ moeder werd woensdag, op de derde dag van haar hongerstaking, naar het Santa Ana-ziekenhuis gebracht. Dat maakte de priester van de kerk van Divina Pastora in Motril bekend. “Het is de hitte en zo. Haar voeten waren gezwollen en ze was uitgeput. Ook nerveus”, zo werd priester Antonio geciteerd.

In deze video van maandag vertelt een nicht van Rubiales over de hongerstaking van diens moeder.

Moeder van Rubiales in hongerstaking: ‘We willen dat Hermoso de waarheid spreekt’

Rubiales ligt onder vuur sinds hij na afloop van de door Spanje gewonnen WK-finale op 20 augustus speelster Jennifer Hermoso op haar mond kuste. Ondanks alle commotie weigert Rubiales op te stappen. De FIFA schorste hem zaterdag voor 90 dagen in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat de mondiale bond naar hem is gestart.

Ook de Spaanse sportrechtbank Tad behandelt de zaak op verzoek van de regering in Madrid. Rubiales weigert af te treden als voorzitter van de landelijke vereniging RFEF, hoewel dit onder meer ook door de regionale verenigingen van de RFEF wordt geëist.

Reactie Ceferin

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin liet donderdag ook van zich horen. Hij noemt het gedrag van de voorzitter van de Spaanse voetbalbond ongepast, maar zei dat de Europese voetbalbond zich niet wil bemoeien met het onderzoek dat de FIFA is gestart.

“Wat hij deed, is natuurlijk ongepast. Dat weten we allemaal. Ik hoop dat hij ook weet dat het ongepast is. Dit is alles wat ik er nu over wil zeggen. Verder wachten we af wat de disciplinaire commissie van de FIFA zal zeggen”, zegt Ceferin tegen de Franse krant L’Equipe.

De voorzitter van de UEFA zei dat de Europese bond nu geen maatregelen tegen Rubiales neemt. “Door zijn schorsing van de FIFA mag hij zijn functie nu al niet meer uitvoeren, dus het heeft geen zin om hem twee keer te schorsen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here