HomeSportMooi nieuws: Christian Eriksen na hartstilstand weer voorzichtig in training | Voetbal

Mooi nieuws: Christian Eriksen na hartstilstand weer voorzichtig in training | Voetbal

Hij werd op het veld gereanimeerd. Sindsdien leeft Eriksen met een defibrillator die moet voorkomen dat het probleem zich weer voordoet.

De autoriteiten in Italië staan onder deze omstandigheden niet toe dat hij voor zijn club Internazionale uitkomt. De 29-jarige voetballer woont weer in Denemarken en heeft op de velden van zijn oude club Odense Boldklub (OB) buiten het zicht van belangstellenden getraind.

Bekend terrein

De club bevestigde de rentree van Eriksen op het trainingsveld. „Hij heeft ons benaderd en traint nu voor zichzelf. Het is voor hem bekend terrein en hij woont hier bovendien om de hoek”, aldus een woordvoerder, die niet kon zeggen wanneer de voetballer met zijn trainingsactiviteiten was begonnen.

Eriksen voetbalde bij Odense tot hij in 2008 overstapte naar Ajax. In 2013 nam Tottenham Hotspur hem over, zes jaar later tekende hij een contract bij Internazionale. Die club is bereid Eriksen te laten vertrekken omdat in Italië profvoetbal met zijn medische achtergrond niet wordt toegestaan. In onder meer Nederland mag dat wel. Ajacied Daley Blind voetbalt met een inwendige defibrillator.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img