Muchová voor het eerst naar kwartfinales US Open, Gauff is Wozniacki de baas

0
15
Muchova tijdens haar partij tegen Wang Xinyu

NOS SportAangepast

Karolína Muchová heeft op de US Open voor het eerst de kwartfinales bereikt. De Tsjechische nummer tien van de wereld versloeg de Chinese Wang Xinyu met 6-3, 5-7, 6-1.

Coco Gauff weet wel wat het is om in de kwartfinales van de US Open te staan, daar slaagde ze vorig jaar ook al in. De 19-jarige nummer 6 van de wereld was Caroline Wozniacki in een enerverende partij met 6-3, 3-6, 6-1 de baas.

De Amerikaanse startte erg slordig, maar repareerde de 2-0 achterstand en nam de regie stevig in handen. Wozniacki, die twee keer in de finale van het Amerikaanse grandslamtoernooi stond, gaf echter niet op en bleef aanklampen. In de tweede set had ze plotseling beet en stapelde Gauff fout op fout.

Coco Gauff

Na de tweede set ging ze even van de baan. Gauff verloor nog wel haar service, maar profiteerde van het feit dat bij de Deense de tank leegraakte. Gauff kon nog wel even door en pakte zes games op een rij.

Alleen tweede set spannend

Spannend was de partij tussen Muchová en Winyu alleen in de tweede set. Daarin maakte Muchová, verliezend finalist van Roland Garros dit jaar, drie keer een break achterstand goed. De 21-jarige Chinese, nummer 53 op de WTA-ranglijst, sloeg bij 5-5 voor een vierde keer toe, waarna ze op eigen opslag zes setpoints nodig had om een derde bedrijf af te dwingen.

Wang, die dit jaar het damesdubbelspel op Roland Garros won, had kennelijk al haar kruit verschoten, want in de derde set liep de foutenlast flink op en veel afzwaaiers waren niet afgedwongen.

In de kwartfinale treft Muchová Sorana Cirstea (WTA-30), die Belinda Bencic versloeg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here