Na reis van 24 uur werken Oranjevrouwen eerste training in Australië af

0
33
Barbara Lorsheyd en Jackie Groenen

NOS Voetbal

Het Nederlands vrouwenelftal is geland in Australië. Zondagochtend lokale tijd zijn de Oranjevrouwen na een reis van bijna 24 uur aangekomen in Sydney. Daar stond ‘s middags direct een eerste korte training op het programma.

Op het veld van Sydney FC, waar de ploeg van bondscoach Andries Jonker zich de komende anderhalve week voorbereidt op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Verdedigster Dominique Janssen keek er op het vliegveld al naar uit om meteen het veld op te gaan. “Het is superfijn dat we comfortabel zijn gevlogen. Ik zei net al: ik heb er heel veel zin in. Lekker bewegen.”

Vroeg naar bed

In de Australische zon werd er voornamelijk gerekt, gestrekt en uitgelopen na de lange reis. Jonker hoopt dat zijn ploeg zo snel mogelijk in een ritme komt.

“We proberen voor het grootste deel van de dag wakker te blijven”, zei Jonker na de training. “Na de training gaan we een uurtje slapen. Daarna wandelen, eten en dan vroeg naar bed. We moeten zo snel mogelijk in het ritme van dit land zien te komen.”

Oranjevrouwen aangekomen in Australië voor voorbereiding WK voetbal

Zorgen zijn er al wel voor de staf van Oranje: de grasmat. Jonker omschrijft het als “vrij goed, maar niet top”. “Overal op de wereld heb je andere kwaliteit velden. In Nederland heb je dit soort gras niet, dit is een ander soort gras. Maar we gaan er het beste van maken.”

Andere velden

Toch wordt er al gekeken naar andere velden in de omgeving, om blessures te voorkomen moeten zoveel mogelijk risico’s worden vermeden. “Je wilt alles optimaal hebben, dus we kijken wel rond of we nog beter kunnen vinden”, aldus Jonker. Dat is gelukt: morgen wordt er op een ander veld getraind.

Op het nieuwe veld van The King’s School staat morgen de eerste echte training op het programma. Een week later vertrekken de Oranjevrouwen naar Nieuw-Zeeland, waar op 23 juli Portugal in Dunedin de eerste tegenstander van het WK is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here