‘Niet met één man af te stoppen’

0
35

NOS Voetbal

De Ligt: ‘Voor analyse Haaland heb ik geen beelden nodig’

Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie van dinsdag met Manchester City in de kwartfinales van de Champions League. De Oranje-international heeft vooral zin in zijn duels met de Noorse topspits Erling Haaland.

“Misschien wel de beste spits van de wereld”, vindt De Ligt. “Je kunt hem niet met één man afstoppen, dat moet ons hele elftal gezamenlijk doen.”

Bayern München schakelde in de vorige ronde Paris Saint-Germain uit, maar Manchester City slaat de in vorm verkerende De Ligt nog iets hoger aan. Hij maakte afgelopen weekend nog een prachtige treffer in de competitie wedstrijd tegen Freiburg.

“Ik denk dat er geen sterkere tegenstander is dan Manchester City”, aldus De Ligt. “Ik kan nauwelijks wachten tot deze wedstrijd begint, maar dan wel in de wetenschap dat het heel ingewikkeld wordt.”

‘We weten hoe City speelt’

Nieuwbakken Bayern-trainer Thomas Tuchel kijkt eveneens uit naar het duel tussen de Europese voetbalgiganten. “We verheugen ons geweldig op de wedstrijd, we weten ook dat het geweldig moeilijk wordt.”

Verrassingen bij de tegenstander verwacht hij niet. “Na al die jaren met Pep Guardiola als trainer weten we wel ongeveer hoe en hoe goed City speelt”, zegt de Duitser, die een paar seizoenen actief was in de Premier League bij Chelsea. “Maar we zijn op alles goed voorbereid. Dit is een wedstrijd op het hoogste niveau van het Europese voetbal.”

Thomas Tuchel

Tuchel kreeg op de persconferentie ook de vraag hoe hij Haaland denkt te kunnen bestrijden. De coach antwoordde met een anekdote.

“Ik heb ooit het voorrecht gehad om met Johan Cruijff te praten. Hij vertelde me hoe ze omgingen met een aanvaller die ze bij Barcelona nooit onder controle kregen. ‘We zijn toen gestopt om hem te dekken’, vertelde hij. Die speler scoorde sindsdien niet meer toen ze hem niet meer gingen dekken.”

“Maar dat is niet wat we gaan proberen”, benadrukte Tuchel. “Maar uiteraard, hij is een indrukwekkende speler.”

Guardiola over Jordan

Manchester City-coach Pep Guardiola kreeg bij zijn persmoment uiteraard weer die ene-vraag: of het dit jaar wel gaat lukken om met Manchester City de Champions League te winnen.

De Spanjaard kon het niet laten om er gevat op te reageren. “Michael Jordan was misschien de beste atleet ooit en won zes NBA-titels. En hoeveel seizoenen heeft hij gespeeld? Een stuk of zestien?”, aldus Guardiola.

“Het is moeilijk om telkens te kunnen winnen. Het belangrijkste is dat we ons op dit niveau blijven presenteren en kunnen zeggen dat we erbij zijn.”

De wedstrijd tussen Manchester City en Bayern München begint dinsdag om 21.00 uur.

Guardiola krijgt weer die Champions League-vraag: ‘En hoe vaak won Jordan een NBA-titel?’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here