‘Nooit stoppen met groots dromen’

0
21
Esmee Brugts

NOS Voetbal

Aanvalster Esmee Brugts (20) vertrekt van PSV naar Champions League-winnaar FC Barcelona. De 20-voudig international van Oranje heeft voor vier jaar getekend bij de Catalaanse club.

Brugts, die de afgelopen drie seizoenen in Eindhoven actief was en op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland een goede indruk maakte, wordt na Lieke Martens (2017-2022) en Stefanie van der Gragt (2018-2020) de derde Nederlandse die voor Barcelona gaat spelen.

Twee doelpunten op WK

Tijdens het afgelopen WK, waar Oranje strandde in de kwartfinales tegen winnaar Spanje, was Brugts een van de uitblinkers bij Nederland.

In de groepsfase maakte de aanvalster, die onder bondscoach Andries Jonker veelal als wingback werd gebruikt, twee schitterende doelpunten op bijna identieke wijze. Haar tweede doelpunt dingt samen met negen andere mee voor mooiste doelpunt van het toernooi, zo maakte de FIFA vandaag bekend.

WK: Brugts maakt tegen Vietnam twee schitterende goals op identieke wijze

Barcelona won het afgelopen jaar niet alleen de Champions League (in de finale van VfL Wolfsburg), het werd de afgelopen vier seizoenen kampioen van Spanje. Naast Barcelona hadden ook veel Engelse clubs interesse in Brugts.

Op X, voorheen Twitter, plaatste Brugts een foto van de presentatie bij Barcelona met daarnaast een jeugdfoto (met haar broertje) in Camp Nou. “Nooit stoppen met groots dromen”, laat ze weten.

Esmee Brugts met haar broertje in Camp Nou

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here