‘Of we kans maken tegen Max? Nou, ik denk dat we er voor de gezelligheid bij zijn’

0
64

2022

Er doen verhalen de ronde dat de twee weer herenigd zullen worden, maar dan op de baan. Kimmann biecht op dat hij vorig jaar al eens twee maanden trainde op de baan. ”Dat vond ik wel heel vet om te doen.”

Het was een poging om tijdens de coronapandemie zijn niveau op peil te houden. Maar hij vroeg zich wel degelijk af: is het wat voor mij? “Fysiek en mentaal zat ik er toen wel even helemaal doorheen. Dat speelde ook mee. En ik wist niet wat er zou gebeuren op de Spelen.”

Hereniging op de baan?

Met zijn succes in Tokio werden de hersenspinsels over een toekomst op de baan snel naar de achtergrond gedrongen. Hij is hongerig naar meer in het BMX. “Ik ga in 2022 de American Nationals rijden. Die kennen we in Nederland niet zo goed, maar je kunt het vergelijken met een serie wereldbekerwedstrijden, van januari tot en met november. En die heb ik nog niet gewonnen. Als ik in het wegwielrennen actief zou zijn, zou dit de klassieker zijn die ik nog mis, zeg maar.”

”En vervolgens zet ik alles op de Spelen in Parijs, in 2024. Om daar in het hol van de leeuw mijn titel de verdedigen.”

”Of ik daarna alsnog de baan op ga? Weet ik niet. Roy, Harrie en Jeffrey zijn de besten van de wereld in wat ze doen op de teamsprint. Daar kom ik niet snel tussen. Maar mochten ze me ├ęcht nodig hebben, is het natuurlijk een ander verhaal.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here