Onderzoek hockeybond naar misstanden binnen vrouwenploeg

  0
  230

  Verklaring hockeybond KNHB

  “De KNHB is gewend na elk groot titeltoernooi met spelers, staf en andere betrokkenen te evalueren. Ook in de periode na de afgelopen sportzomer, met de voor het Nederlands Elftal Dames zo succesvol verlopen EK en Olympische Spelen, heeft deze evaluatie met coach, stafleden en de speelsters plaatsgevonden.”

  “Tijdens die individuele gesprekken is naar voren gekomen dat niet alle betrokkenen een goed gevoel hebben bij het teamklimaat waarin zij de afgelopen periode hebben gepresteerd. Er is geconstateerd dat de groepscultuur, de onderlinge communicatie en het individuele welzijn van speelsters en staf punten zijn die verbeterd kunnen worden.”

  “De KNHB meent dat dit geen gewenste situatie is en vindt vanzelfsprekend het individueel welzijn van alle betrokkenen belangrijk. Daarom heeft de hockeybond op basis van de evaluatiegesprekken besloten dat hier extra aandacht aan moet worden besteed en inmiddels een externe begeleider ingeschakeld. Deze externe begeleider werkt samen met de speelsters, coach en staf om de gewenste verbeteringen te bewerkstelligen.”

  De volledige verklaring van de KNHB is hier lezen.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here