Ook als niet alles klopt winnen de teamsprinters: ‘Kwam wel uit de grote teen’

0
110

In aanloop naar de WK vertelde Van den Berg dat het zijn doel is om tot en met de Olympisch Spelen Parijs in 2024 ongeslagen te blijven met de ploeg. De ultieme motivatie bij gebrek aan serieuze tegenstanders.

Zijn ploeggenoten zijn het daarmee eens. “Ik ben voor. Ik denk dat dat realistisch is, maar wel moeilijk. We moeten elke wedstrijd scherp staan”, aldus Lavreysen.

Hoogland: “Ik heb ooit de uitspraak gehoord: kampioen worden is knap, maar het blijven is des te knapper. Het is natuurlijk het streven. Het lijkt haast wel alsof we nu alleen kunnen verliezen als we aan de start staan. Dat is feitelijk ook zo. Maar we gaan er zeker voor om die streak in leven te houden.”

‘Succes mannen’

Voor Van den Berg zit het seizoen er nu op. In tegenstelling tot zijn ploeggenoten komt hij niet in actie op de individuele onderdelen. Lavreysen en Hoogland staan donderdag alweer aan de start van de keirin. “Nog een weekje doorbijten en dan mag de druk eraf”, aldus Hoogland, die deze week ook nog in actie komt op de sprint en de kilometer.

“Succes mannen…”, besluit Van den Berg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here