HomeSportOok in Amsterdam blijft Van Gerwen met lege handen achter: 'Dit is...

Ook in Amsterdam blijft Van Gerwen met lege handen achter: ‘Dit is zuur’

Michael van Gerwen is er in Amsterdam niet in geslaagd de finale van de World Series of Darts Finals te bereiken. In de AFAS Live was Jonny Clayton te sterk voor de viervoudig winnaar van het toernooi: 11-6.

Clayton won later op de avond met dezelfde cijfers ook de finale tegen de Belg Dimitri Van den Bergh, die in de andere halve finale de Pool Krzystof Ratajski (11-8) had uitgeschakeld. De toernooizege leverde Clayton naast een grote beker ook bijna 83.000 euro op.

Dit jaar maar een finale voor Van Gerwen

Clayton beleeft dit jaar zijn grote doorbraak. Hij won in 2021 al drie majors. Van Gerwen is al tijden op zoek naar het niveau dat hem jarenlang de ene na de titel opleverde. Hij speelde dit jaar slechts één finale van een major, die van de EK darts, maar liet die door zijn vingers glippen.

“Het is zuur, maar ik denk dat ik wel op de weg terug ben. Ik voel me zelfverzekerd en goed”, zei Van Gerwen na zijn nederlaag. Half december begint het WK, dan hoopt hij zijn oude topvorm te hebben hervonden. “Als ik goede wedstrijden blijf spelen en daar zelfvertrouwen uit put, dan is er heel veel mogelijk.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img