Oranje-international Van der Gragt zet na WK punt achter voetballoopbaan

0
31
Stefanie van der Gragt

NOS Voetbal

Stefanie van der Gragt zet na het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland van komende zomer een punt achter haar loopbaan.

De 30-jarige verdedigster, die afgelopen zomer voor twee jaar tekende bij Internazionale maar dat contract niet zal uitdienen, speelde begin april tegen Duitsland haar honderdste interland.

Het hoogtepunt in de carrière van Van der Gragt, die met tevredenheid terugkijkt – “alles meegemaakt wat ik wilde meemaken als profvoetballer” – was het winnen van het EK in 2017. Ook haalde ze in 2019 met Oranje, waarvoor ze twaalf doelpunten maakte, de finale van het WK.

Jubilaris Stefanie van der Gragt met Nigel de Jong, de technisch directeur van de KNVB

Van der Gragt begon haar loopbaan bij AZ en droeg daarna het shirt van SC Telstar, FC Twente, Bayern München, Ajax, FC Barcelona en nogmaals Ajax.

Zowel met AZ, FC Twente als Ajax greep ze één keer de landstitel. Ook won de inmiddels 101-voudig international twee keer de KNVB-beker.

Onverzettelijkheid

Bondscoach Andries Jonker wist al een tijdje van de plannen van Van der Gragt, wier partner binnenkort zal bevallen van hun tweede kind.

“Ik heb Stefanie rond haar honderdste interland geprezen om haar onverzettelijkheid. Dat heeft haar gedurende haar hele loopbaan getypeerd. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat ze tot de allerlaatste minuut van haar actieve carrière alles zal geven voor haar team.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here