Osaro mag gaan vechten om interimtitel van Verhoeven

0
23

NOS Sport

Met twee knock-outs op één avond heeft Tariq Osaro zich vanavond geplaatst voor een gevecht om de interimtitel bij het zwaargewicht van Glory. De kickbokser uit Amersfoort, die vecht onder Nigeriaanse vlag, won op overtuigende wijze het viermanstoernooi in Rotterdam.

Daardoor mag Osaro het op 17 juni opnemen tegen de Kroaat Antonio Plazibat om de veelbesproken interimtitel. Plazibat zou aanvankelijk tegen Rico Verhoeven mogen vechten om de kampioensriem, maar door een zware knieblessure moest Verhoeven zich terugtrekken.

Zodra Verhoeven hersteld is, vermoedelijk in het najaar, zal hij het in een titelgevecht opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Plazibat en Osaro. Plazibat zat zaterdag – net als kickboksgrootheid Badr Hari – in het publiek in Rotterdam.

Staredown wordt knuffel

Osaro en Plazibat trainen samen in Amsterdam, bij trainer Mik Passenier. De Kroaat en de Nigeriaan zijn goede vrienden. Een staredown tussen de twee zwaargewichten eindigde in een liefdevolle knuffel.

“Ik hou van Plazibat”, vertelde Osaro. “En als ik eerlijk ben, is hij nu beter dan dat ik ben. Plazibat heeft zijn laatste vijf of zes gevechten gewonnen en ik ben net nieuw in Glory.”

“Ik ga er vooral van genieten. Het wordt de zwaarste partij van mijn carrière. Maar natuurlijk kan ik hem ook hard raken.”

Osaro klopt Aygün

In de finale in Ahoy was Osaro te sterk voor Murat Aygün, een Enschedeër die vecht onder Turkse vlag. De 1.97 meter lange Osaro gaf de kleinere en zwaardere Aygün geen kans. Nadat de Turk viermaal voor acht seconden naar de grond was gegaan, won Osaro op technische knock-out.

Eerder op de avond won de 27-jarige Osaro van Glory-veteraan Jahfarr Wilnis. Hij sloeg de neef van Oranje-international Denzel Dumfries in de tweede ronde knock-out.

Aygün werd door Glory pas enkele dagen van tevoren opgeroepen als vervanger van de Rotterdammer Luis Tavares, die zich terug had getrokken. In de halve finale rekende Aygün al in de eerste ronde af met de Bosniër Enver Sljivar.

Murat Aygun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here