Oud-F1-coureur Massa wil financiële compensatie voor mislopen wereldtitel in 2008

0
25
Felipe Massa wil financiële compensatie

NOS Sport

Felipe Massa stond in 2008 op het punt om wereldkampioen te worden in de Formule 1, maar werd dat niet. Dat kwam door de zogenaamde ‘crashgate’.

Omdat Massa een complot vermoedt tussen de bestuurders van de Formule 1 en de internationale autosportfederatie FIA, zijn de advocaten van de Braziliaan een juridische procedure begonnen.

Massa zegt dat de bestuurders van de Formule 1 en de FIA in 2008 al wisten dat de uitkomst van de race in Singapore was beïnvloed door het Renault-team.

Persbureau Reuters meldde donderdag dat advocaten van de Braziliaan deze week een brief van acht pagina’s hebben gestuurd aan Formule 1-directeur Stefano Domenicali en aan FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem. Via deze zogeheten ‘letter before claim’ laat de voormalig Ferrari-coureur weten dat hij naar de rechter wil stappen.

Massa zit teleurgesteld op zijn wagen in 2008

De in 2017 gestopte Massa is volgens zijn advocaten ‘tientallen miljoenen’ misgelopen omdat de wereldtitel niet naar hem ging. Ook zou hij “emotionele schade en reputatieverlies” opgelopen hebben.

‘Expres stilgehouden’

De vroegere Formule 1-baas, Bernie Ecclestone, zei begin dit jaar in een interview dat hij en FIA-voorzitter Max Mosley er al tijdens het seizoen 2008 achter kwamen dat de race in Singapore was beïnvloed. Volgens Ecclestone hielden ze dit stil om de sport niet in diskrediet te brengen.

Voor de Braziliaan Massa is dat reden genoeg om financiële compensatie te eisen en met een rechtszaak te dreigen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here