HomeSportOud-schaatser Groeneveld start rolstoeltenniscarrière: 'Ze zeggen dat ik talent heb'

Oud-schaatser Groeneveld start rolstoeltenniscarrière: ‘Ze zeggen dat ik talent heb’

De revalidatie van de dwarslaesie is een lijdensweg voor de inmiddels 37-jarige Groeneveld. “Ik heb er heel hard voor getraind, alsof het topsport was. Hoe je je lichaam kunt uitdagen, weet je wel vanuit het sporten. Maar het mentale aspect heb je nooit echt meegemaakt. Topsport doe je omdat je het leuk vindt, maar revalideren was niet leuk.”

Inmiddels kan Groeneveld zichzelf goed redden. Hij zocht een nieuwe uitdaging. Die vond hij in tennis en sindsdien stort hij zich vol passie op zijn nieuwe sport. “Ik hou van trainen”, aldus de oud-marathonschaatser.

“Ik doe het naast m’n baan, maar ik probeer wel elke dag te trainen. Dat is niet elke dag tennis, maar kan ook kracht- of conditietraining zijn. Alle vrije tijd die ik heb, steek ik in tennis. Dus ik pak het wel serieus op. Het lichaam vergeet niet dat ik een sportman was.”

Geen ervaring

Voordat hij met tennis begon, had Groeneveld nog geen ervaring met de sport. “Natuurlijk heb ik toen ik klein was weleens een tennisracket in m’n handen gehad, maar op mijn allereerste tennistraining, hield ik het racket verkeerd vast.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img