Pauw zegt met dood bedreigd te zijn door staflid: ‘Had zijn bieravond afgepakt’

0
31
Vera Pauw

NOS Voetbal

Voetbaltrainer Vera Pauw heeft in een interview met The Athletic gezegd dat ze in 2018 met de dood is bedreigd door een lid van de technische staf van de Amerikaanse club Houston Dash. “Hij dreigde me door mijn hoofd te schieten omdat ik zijn bieravond afpakte”, zegt de huidige bondscoach van het Ierse vrouwenelftal.

Pauw ontving de doodsbedreiging toen ze een training van het vrouwenteam uit Houston wilde verplaatsen naar de avond vanwege de extreme hitte. Dat viel volgens Pauw niet in goede aarde bij het staflid, omdat hij het avondje stappen dat hij gepland had in het water zag vallen.

De voormalig bondscoach van de Oranjevrouwen vertelde aan de sportwebsite dat ze na het incident politiebescherming kreeg en haar man had beloofd om haar contract niet te verlengen bij Houston Dash.

Pauw ontkent nieuwe beschuldigingen

Pauw gaf deze verklaring in een verhaal van The Athletic, waarin de bondscoach van Ierland door een aantal speelsters van Houston Dash opnieuw werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

Pauw zou zich volgens een eerder rapport van de Amerikaanse voetbalbond schuldig hebben gemaakt aan het maken van opmerkingen over het – in haar ogen – overgewicht van sommige speelsters.

De Nederlandse coach werd begin dit jaar ondanks de vermelding in het rapport niet geschorst. En ook nu ontkent ze de aantijgingen met klem.

Pauw zou naast de opmerkingen over gewicht van de voetbalsters ook een personeelslid bij “de nek of het sleutelbeen” hebben gegrepen. Dat verklaarden vier anonieme oud-speelsters en drie voormalige stafleden in The Athletic.

“Ik heb in mijn hele leven nog nooit fysiek geweld gebruikt, zelfs niet als kind”, reageerde Pauw.

WK met Ierland

Pauw loodste Ierland voor het eerst in de historie naar het WK, dat deze zomer in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden. Ierland opent op 20 juli tegen gastland Australië.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here