PEC Zwolle verspeelt koppositie aan Heracles, ADO kan play-offs vergeten

0
26
Ryan Thomas van PEC Zwolle baalt

NOS Voetbal

PEC Zwolle heeft in de eerste divisie dure punten verspeeld op bezoek bij Jong PSV. Door een 3-1 nederlaag is de ploeg van Dick Schreuder de koppositie kwijt. Heracles Almelo staat nu eerste op doelsaldo.

ADO Den Haag zag de laatste kans op deelname aan de play-offs voor promotie in rook opgaan. Door een nederlaag bij Jong Ajax is het gat met plek acht is nu zeven punten, met nog twee wedstrijden te gaan.

PEC is al gepromoveerd, omdat de eerste twee ploegen in de Keuken Kampioen Divisie rechtstreeks promoveren, maar de titelstrijd is nog onbeslist. PEC noteerde maar liefst 19 doelpogingen. Dat leverde echter maar één doelpunt op, een eigen doelpunt van Jenson Seelt. PSV maakte er drie en trok daardoor aan het langste eind.

Jason van Duiven viert zijn 1-0

Het was uitgerekend Jason van Duiven, geboren in Almelo, die PEC pijn deed. Hij maakte zelf de eerste treffer en gaf bij de 2-1 een assist op Livano Comenencia. Voor de verdediger was het zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Van Duiven staat nu op 14 treffers in de eerste divisie.

Na de 2-1 achterstand probeerde PEC het nog volop. Zo schoot Lennart Thy nog hard op de paal. Maar uiteindelijk was het Jong PSV dat scoorde. De Canadees Simon Colyn rondde in blessuretijd beheerst af.

PEC speelt in de resterende wedstrijden nog tegen Roda JC en Helmond Sport, Heracles treft NAC en Jong Ajax.

Kristian Hlynsson viert een van zijn doelpunten

Bij Jong Ajax was Kristian Hlynsson de grote man. Hij scoorde tegen ADO Den Haag twee van de vier treffers en bediende Donny Warmerdam en Mika Godts bij de andere twee.

De ploeg van trainer Dave Vos won uiteindelijk met 4-2 van het team van Dick Advocaat. Door de nederlaag is de kans dat ADO Den Haag de play-offs haalt verkeken.

TOP Oss speelde gelijk bij Jong AZ, Ilounga Pata was verantwoordelijk voor de Brabantse treffer. Ernest Poku maakte kort voor het einde gelijk: 1-1. Bij Jong Utrecht tegen FC Den Bosch bleef het bij 0-0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here