HomeSportPenaltymisser Salah breekt Liverpool op in Leicester, ondanks rentree Van Dijk

Penaltymisser Salah breekt Liverpool op in Leicester, ondanks rentree Van Dijk

We zijn net halverwege het seizoen, maar niets lijkt een nieuwe titel voor Manchester City nog in de weg te staan. Voornaamste concurrent Liverpool verspeelde dinsdagavond dure punten op bezoek bij Leicester City (1-0 nederlaag), waardoor de ‘Citizens’ het verschil woensdag op negen punten kunnen brengen.

Extra demotiverend voor Liverpool en nummer drie Chelsea: Manchester City heeft in de tweede seizoenshelft nauwelijks uitwedstrijden tegen topclubs meer op het programma staan, duels waarin de kans op puntenverlies het grootst is. De moeilijkste trips op papier zijn die naar de huidige subtoppers Arsenal en West Ham United.

Dubbele misser Salah

Liverpool heeft het aan zichzelf te danken dat de zetel van Man City zo comfortabel aanvoelt. In Leicester had de ploeg van de teruggekeerde Virgil van Dijk (hij miste drie wedstrijden vanwege een coronabesmetting) het beste van het spel, maar het vizier niet op scherp staan.

Dat het halverwege nog 0-0 stond mocht met name Mohamed Salah zich aanrekenen. De Egyptische aanvaller dwong na een kwartier spelen een strafschop af. Hij werd gehaakt door Wilfred Ndidi, en ging zelf achter de bal staan. Kasper Schmeichel had echter geen moeite met de zwakke inzet van Salah, die de rebound vervolgens op de lat kopte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img