PSG verhuurt Simons aan Duitse bekerwinnaar Leipzig: ‘Voor mij juiste stap’

0
32

NOS Voetbal

Xavi Simons speelt komend seizoen in de Bundesliga. De 20-jarige aanvaller wordt door Paris Saint-Germain voor een jaar verhuurd aan de Duitse bekerwinnaar RB Leipzig.

PSG, de club die Simons een jaar geleden transfervrij verliet voor PSV, kon de aanvaller overnemen voor een contractueel vastgelegd bedrag van naar verluidt zo’n zes miljoen euro. Dat gebeurde na een jawoord van Simons en nu wordt hij opnieuw verhuurd.

PSV wilde Simons graag behouden, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. De aanvaller groeide in Eindhoven uit tot een belangrijke schakel. Hij werd met 19 goals gedeeld topscorer van de eredivisie, met Anastasios Douvikas van FC Utrecht.

Basisspeler Oranje

Bovendien maakte Simons eind 2022 op het WK in Qatar zijn interlanddebuut voor het Nederlands elftal. Onder bondscoach Ronald Koeman was hij in alle vier de interlands van dit jaar basisspeler.

Xavi Simons

Met RB Leipzig gaat Simons de Champions League in, aangezien de Duitsers afgelopen seizoen als derde eindigden in de Bundesliga.

“De Bundesliga is een van de beste competities van Europa en RB Leipzig behoort tot de beste teams in Duitsland”, zegt de jongeling.

“Dit is voor mij de juiste stap, want Leipzig laat al langere tijd zien voortdurend oog te hebben voor de ontwikkeling van jonge spelers. En dat leidt ook tot succes.”

Van Nistelrooij

Simons bedankte in een videoboodschap bovendien iedereen bij PSV en één man in het bijzonder: Ruud van Nistelrooij.

“Ik prijs mezelf gelukkig dat ik een kleedkamer heb mogen delen met spelers die een grote indruk op me hebben gemaakt, de prijs van topscorer is van ons allemaal.”

“In het bijzonder wil ik het over de trainer hebben, Ruud van Nistelrooij. Door hem kwam mijn grote wens uit: het WK spelen met Oranje. Hij haalde het beste in mij naar boven”, aldus Simons.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here