HomeSportReal Madrid en FC Barcelona boos na miljardendeal: ’Illegale transactie zorgt voor...

Real Madrid en FC Barcelona boos na miljardendeal: ’Illegale transactie zorgt voor onherstelbare schade’ | Voetbal

Volgens Real Madrid gaat het om een „illegale transactie, die onherstelbare schade toebrengt aan de gehele Spaanse voetbalsector en op flagrante wijze in strijd is met de meest elementaire principes van de Spaanse sportwetgeving en de statuten van La Liga.”

De stemming over ’La Liga Impulso’ (impuls voor La Liga) vond vrijdag plaats, afgelopen weekeinde werd de deal geformaliseerd. CVC neemt voor bijna 2 miljard euro een belang van naar verluidt bijna 10 procent in La Liga. Het geld gaat naar de clubs die hebben ingestemd met de kapitaalinjectie. Van de 42 clubs stemden er 37 voor de deal. Onder meer Real Madrid, FC Barcelona en Athletic Club stemden tegen, evenals de Spaanse voetbalbond.

Het is de bedoeling dat de Spaanse clubs die hebben ingestemd met de deal het geld voor 70 procent gaan gebruiken voor investeringen in onder meer infrastructuur, innovatie, technologie en marketing. Het overige deel is bedoeld om spelers mee te kopen (15 procent) en schulden te verminderen (15 procent). Mede als gevolg van de coronacrisis kampen heel wat Spaanse clubs met forse schulden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img