Renata Voracova verlaat ’hotel-Djokovic’ en Australië | Tennis

0
60

De 38-jarige Voracova reisde vorige maand al af naar Australië en mocht het land gewoon in. Donderdag zou ze van de douane toch het nieuws hebben gekregen dat haar visum ongeldig is.

„Ik snap niet waarom ze na een week naar me toe komen om te zeggen: de regels die eerder golden, gelden nu niet meer”, liet Voracova eerder in de week optekenen. Ze zou net als Djokovic een ’medische vrijstelling’ hebben gekregen om zonder geldig vaccinatiebewijs het land in te mogen om deel te kunnen nemen aan de Australian Open.

Voracova besloot, in tegenstelling tot Djokovic, niet naar de rechter te stappen om het besluit van de Australische autoriteiten aan te vechten. Ze vond dat dan de tijd te kort werd om zich voor te bereiden op de Australian Open.

Het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dat Voracova Australië verlaten heeft. „Het was haar eigen beslissing, ze is niet het land uitgezet”, meldde het ministerie, dat aangaf nog te wachten op een antwoord van de Australische autoriteiten over de zaak. Voracova is de nummer 81 van de wereld in het dubbelspel. Ooit was ze in het enkelspel de mondiale nummer 74.

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here