HomeSportRoest grijpt net naast goud op 5.000 meter na indrukwekkende eindsprint Van...

Roest grijpt net naast goud op 5.000 meter na indrukwekkende eindsprint Van der Poel

Nederlands kampioen Bergsma was in de eerste rit na de dweil de eerste die de tijd van Roest aan mocht vallen. De 36-jarige stayer, die in 2014 olympisch brons veroverde op de 5.000 meter, begon voorzichtig. Na 3.000 meter moest hij nog drie seconden goedmaken op zijn landgenoot.

Normaalgesproken kan Bergsma in de slotronden nog wat versnellen, maar dat lukte hem dit keer niet. De Friese specialist op de tien kilometer gaf juist meer toe en strandde op 6.13,18.

Ook Ted-Jan Bloemen kwam in de voorlaatste rit niet aan de tijd van Roest. De winnaar van olympisch zilver in 2018 begon fel en leek in de eerste ronden een bedreiging te gaan vormen voor Roest, maar ook de 35-jarige Canadees gaf veel te veel toe in de laatste ronden. Met 6.19,11 eindigde hij als tiende.

Eindsprint Van der Poel

In de laatste rit reed wereldkampioen Van der Poel tegen de Belg Bart Swings, terwijl Roest vanuit de catacomben gespannen toekeek.

De eigenzinnige Zweed, die een Groningse opa heeft, is al het hele seizoen onaantastbaar op de lange afstanden. Bij de wereldbeker in Salt Lake City verbeterde hij in december het vier jaar oude wereldrecord van Bloemen met 6.01,56. De drie andere wereldbekerwedstrijden won hij ook met overmacht, meestal met meer dan vijf seconden voorsprong op de rest.

Bekijk de samenvatting van de 5.000 meter:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img