Rus is niet opgewassen tegen Keys en blijft in New York steken in eerste ronde

0
17
Arantxa Rus verliest de eerste ronde van de US Open van de Amerikaanse Madison Keys

NOS SportAangepast

Arantxa Rus is in de eerste ronde van de US Open blijven steken. De nummer 45 van de wereld, die in haar vorige zeven deelnames maar één keer doordrong tot de tweede ronde, bleek niet opgewassen tegen Madison Keys (WTA-16): 2-6, 4-6.

Rus kreeg in de eerste vier games drie breekpunten en genoeg kansen om haar eigen opslag binnen te halen, maar alle games gingen naar de Amerikaanse, die daarna makkelijk de set won.

De finaliste van 2017, die slechts twee van haar laatste 33 eersterondepartijen op grandslamtoernooien verloor, drukte halverwege set twee door.

Rus, die geen breekkans meer kreeg, zag Keys op haar tweede matchpoint toeslaan.

Jabeur worstelt zich naar tweede ronde

Ons Jabeur bereikt met de nodige moeite de tweede ronde van de US Open. De Tunesische, de verliezend finaliste van afgelopen jaar, worstelde zich in een foutenfestival langs Camila Osorio: 7-5, 7-6 (4).

Een opgeluchte Ons Jabeur na haar overwinning

Twee jaar geleden rekende Jabeur in hun enige eerdere partij, ook in New York, in 55 minuten af met de Colombiaanse nummer 68 van de wereld. Nu duurde alleen de eerste set al zo lang.

Beide speelsters imponeerden niet aan service en scoorden meer punten op de opslag van hun opponent dan op de eigen service. Jabeur miste twee matchpoints op 5-3, faalde toen ze op 6-5 voor de winst serveerde, maar in de tiebreak was het op nummer drie wel raak.

Tijdens de partij kwam de dokter een paar keer langs bij Jabeur. “Het was geen gemakkelijke wedstrijd en ik voelde me ook niet op mijn best vandaag”, zei ze na de partij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here