Schouten scherpt eigen Nederlands record aan op 200 meter schoolslag

0
35
Tes Schouten

NOS Sport

Tes Schouten heeft in Eindhoven bij kwalificatiewedstrijden voor de WK deze zomer en de Olympische Spelen van volgend jaar haar Nederlands record verbeterd op de 200 meter schoolslag.

De 22-jarige Bodengravense zwom de finale in 2.22,21. Vorige maand had ze het record nog op 2.23,28 gebracht, terwijl ze er net twee maanden uit was geweest vanwege ziekte.

“Het is anderhalf jaar tot de Olympische Spelen, dus dit is wel het moment om stappen te maken en om te laten zien wat ik waard ben”, zei Schouten na de race. “Eigenlijk ga ik altijd het bad in met de gedachte: dit wordt een record.”

Schouten voldeed eerder al aan de olympische limieten op de 100 en 200 meter schoolslag.

Ook record en limiet Steenbergen

Marrit Steenbergen had een dag eerder in Eindhoven het Nederlands record op de 400 meter wisselslag verbeterd. Steenbergen tikte in de series aan na 4.44,28 en was daarmee 0,45 sneller seconde dan het oude record uit 2016 van Wendy van der Zanden.

Steenbergen voldeed donderdag verder aan de olympische limiet op de 200 meter vrije slag. De Europees kampioene zwom een persoonlijk record van 1.56,22, ruim een seconde onder de limiet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here