Seedorf voorgedragen als commissaris KNVB en opvolger Berger

0
26
Clarence Seedorf

NOS Voetbal

Clarence Seedorf wordt door de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB voorgedragen als commissaris. Binnen de rvc was een vacature ontstaan na het vertrek van Han Berger, die voetbaltechnisch adviseur bij de KNVB is geworden.

De algemene vergadering betaald voetbal benoemt de leden van de rvc. De eerstvolgende keer dat die vergadering bijeenkomt is op 27 juni.

Eerder al werd generatie-genoot Nigel de Jong aangesteld als directeur topvoetbal. De oud-international volgde daarmee Nico-Jan Hoogma op.

Seedorf: “Ik dank de KNVB en de rvc voor het vertrouwen en de waardering. Als commissaris kan ik mijn kennis en ervaring delen met mijn collega’s binnen de KNVB met als doel positief bij te dragen aan het spel waar we allemaal zoveel van houden.”

2007: Kaka en Clarence Seedorf (AC Milan) kussen de Champions League

Seedorf is een van de succesvolste spelers uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis: hij won vier keer de Champions League en speelde 87 keer voor het Nederlands elftal.

Hij speelde op drie EK’s en op het WK van 1998, waar Oranje de halve finale haalde. Ook was hij coach van onder meer AC Milan en Kameroen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here