Spoedarbitragezaak Eiting tegen Volendam lijkt aanstaande

0
19
Carel Eiting

NOS Voetbal

Carel Eiting en FC Volendam liggen op ramkoers. De 25-jarige middenvelder wil naar FC Twente en meldde zich vrijdag ziek voor de openingswedstrijd van het eredivisieseizoen tegen Vitesse (1-2). Bij de KNVB informeerde ‘kamp-Eiting’ naar de mogelijkheden van een spoedarbitragezaak.

Volendam en Eiting hebben onenigheid over de lezing van het contract van de speler. FC Twente wil de middenvelder al enige tijd graag overnemen en wel voor een vermeende afkoopclausule van rond de 400.000 euro in het contract. Volendam lichtte afgelopen maand echter de optie tot contractverlenging tot medio 2025.

‘Botsing niet mijn voorkeur’

In de nieuwe verbintenis staat die clausule volgens Volendam niet en daarom verlangt de club naar verluidt zo’n 2,5 miljoen euro voor de middenvelder. Een arbitragezaak ligt op de loer. “Het zou ongelooflijk jammer zijn als het echt zou botsen tussen de club en mij”, reageerde Eiting eerder tegenover de NOS. “Dat heeft absoluut niet mijn voorkeur.”

In de voorbereiding meldde Eiting zich al een keer ziek, maar daarna hervatte hij toch de training en leek hij ook klaar voor het duel met Vitesse.

Navraag bij de KNVB leert dat de aanvraag voor een spoedarbitragezaak nu nog niet binnen is bij de KNVB. Donderdagavond 17 augustus kan zo’n zaak op zijn vroegst dienen. Dan moet het verzoekschrift uiterlijk maandag 13.00 uur binnen zijn bij de KNVB. Vervolgens moet de arbitragecommissie de aanvraag goedkeuren. Volendam kan dan ook nog een verweerschrift indienen.

Kijk hieronder naar de reactie van FC Volendam-trainer Matthias Kohler op de situatie rond Carel Eiting.

Volendam-trainer Kohler over absentie Eiting: ‘Doet wat met de groep’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here