‘Stadion is daar niet op gebouwd’

0
20
Floris van der Linden (Spakenburg) viert de overwinning

NOS Voetbal

Het is onzeker of er PSV-supporters in Bunschoten aanwezig kunnen zijn bij de bekerwedstrijd tussen Spakenburg en PSV. Dat zegt Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek.

“Ik weet nog niet of we een flink aantal van hen kunnen verwelkomen”, aldus Schoonebeek bij Langs de Lijn En Omstreken. “We zijn een amateurstadion en dat is niet gebouwd op gescheiden supportersstromen. Je moet ze op een bepaalde manier langs elkaar kunnen laten passeren. Dat is nog niet eenvoudig op de wijze waarop wij ons complex hebben liggen.”

Supporters van SV Spakenburg

Dat Sportpark De Westmaat het strijdtoneel gaat zijn van de halvefinalewedstrijd tussen Spakenburg en PSV op 4 april, werd dinsdag eind van de middag duidelijk.

Schoonebeek laat weten dat er later nog gekeken gaat worden naar de mogelijkheid PSV-supporters te ontvangen, maar dat dat er “geen duizend” zullen zijn. “En ook geen 500… Dat zouden er bij wijze van spreken 300 kunnen zijn.”

De voorzitter van de club zegt ongeveer 7.000 Spakenburg-fans te kunnen ontvangen in het stadion.

Verrassing van het toernooi

Amateurclub Spakenburg verraste vorige week vriend en vijand toen het eredivisionist FC Utrecht met 4-1 versloeg. Eerder in het toernooi won de ploeg van coach Chris de Graaf al met 3-2 bij FC Groningen.

Spakenburg is na rivaal en buurman IJsselmeervogels in 1975 en VVSB in 2016 de derde amateurclub die de laatste vier van de beker haalt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here