HomeSportTegenvaller: toeschouwers alleen op uitnodiging welkom bij Winterspelen in Peking | Sport

Tegenvaller: toeschouwers alleen op uitnodiging welkom bij Winterspelen in Peking | Sport

In september vorig jaar maakte China al bekend geen buitenlandse toeschouwers toe te laten bij de Olympische Spelen in Beijing.

De Chinezen verkopen geen kaarten voor de Olympische en Paralympische Spelen in hun hoofdstad. Via een speciaal programma worden wel groepen Chinezen op uitnodiging toegelaten op de olympische sportlocaties. Hoeveel mensen welkom zijn, is niet bekend.

Veiligheid

De Winterspelen beginnen op 4 februari. Vorig jaar waren bij de Olympische Spelen van Tokio slechts op enkele locaties toeschouwers uit Japan welkom. De meeste sportevenementen werden voor lege tribunes afgewerkt. Ook toen mochten vanwege de coronamaatregelen geen buitenlandse fans Japan in.

Het was de bedoeling dat China wel kaarten zou verkopen aan mensen uit eigen land, maar zo’n 2,5 week voor de start van de Winterspelen gaat dat niet meer gebeuren. „Om de veiligheid van alle deelnemers en toeschouwers te waarborgen, is besloten om geen tickets verkopen, maar om groepen toeschouwers uit te nodigen om op de olympische locaties aanwezig te zijn”, aldus het IOC. „De organisatie verwacht van deze mensen dat ze zich voor, tijdens en na ieder evenement strikt houden aan de maatregelen tegen het coronavirus, om zo een volledig veilige omgeving te creëren voor de sporters.”

Alle deelnemers aan de Spelen zijn onderdeel van een gesloten ’bubbel’. Ze mogen alleen op olympische locaties komen, ze moeten speciaal daarvoor bestemd vervoer gebruiken en ze mogen niet de straat op.

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img