Tennisster Halep (31) ‘geschokt’ door vierjarige schorsing, gaat in beroep bij CAS

0
15
Simona Halep

NOS SportAangepast

Tennisster Simona Halep is voor vier jaar geschorst. De 31-jarige Roemeense wordt bestraft omdat ze twee keer de dopingregels heeft overtreden. Halep, die al sinds oktober voorlopig geschorst was, vecht de schorsing aan bij het sporttribunaal CAS.

Halep zegt ‘geschokt’ te zijn door het besluit om haar te schorsen. “Het is een groot onrecht dat mij overkomt. Ik heb geen doping gebruikt, absoluut nog nooit.” Volgens de tweevoudig grandslamwinnares is er niets gevonden in haar bloed, en werd er alleen een kleine hoeveelheid van het verboden middel roxadustat gevonden in haar urine.

“Ik hoop dat de waarheid boven tafel komt. Ik ga er alles aan doen om dit te bewijzen.”

‘Geschokte’ Halep gaat in beroep tegen dopingschorsing

Bij een dopingcontrole tijdens de US Open van 2022 werd Halep positief getest op roxadustat. Die stof verhoogt de endogene productie van erytropoëtine (epo) en stimuleert de productie van hemoglobine en rode bloedcellen.

Tevens waren er onregelmatigheden in haar biologisch paspoort gevonden. Volgens Halep was een besmet (maar toegestaan) supplement de oorzaak van de positieve dopingtest.

Voormalig nummer één van de wereld

Halep was lange tijd succesvol: ze was 64 weken de nummer één van de wereld. Halep won in 2018 Roland Garros en was in 2019 de beste op Wimbledon. Ze wist in totaal 24 WTA-titels te veroveren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here