Tennisster Rus te sterk voor Akugue in Hamburg en pakt eerste WTA-titel

0
33
Arantxa Rus

NOS Sport

Arantxa Rus heeft voor het eerst in haar carrière een WTA-titel veroverd. In de finale van het toernooi van Hamburg versloeg de als zevende geplaatste Nederlandse de ongeplaatste Noma Noha Akugue uit Duitsland in 6-0 en 7-6 (3).

Rus verkeert op haar 32ste in de vorm van haar leven: ze won dit jaar al vier toernooien op het tweede tennisniveau. Dat ze in Hamburg op het hoogste WTA-niveau de finale wist te bereiken, was al een primeur in haar 15-jarige carrière.

Arantxa Rus

De ervaren Rus denderde in de eerste set over haar opponent heen en gunde Akugue daarin maar twaalf punten. De Duitse herstelde zich in de tweede set en brak Rus direct.

Onze landgenote repareerde onmiddellijk de schade. In de spannende slotfase liet Rus eerst twee wedstrijdpunten liggen, waarna ze een breekpunt overleefde.

Rus sloeg in de tiebreak toe op matchpoint nummer vijf. Afgelopen maandag bereikte Rus met de 60ste plaats op de WTA-ranglijst haar hoogste positie in haar vijftien jaar als proftennisster.

Komende maandag is de gravelspecialiste de nummer 42 van de wereld. Rus veroverde 27 van haar 35 titels op haar geliefde ondergrond.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here