Tiende plaats synchroonduo Jansen/Van Duijn op WK zwemmen

0
35
Synchroonduo Jansen/Van Duin

NOS Sport

Inge Jansen en Celine van Duijn zijn bij de wereldkampioenschappen schoonspringen in het Japanse Fukuoka tiende geworden op het onderdeel 3-meterplank synchroon. Het Nederlandse tweetal kwam in de finale uit op een score van 264,00 punten.

Het goud ging naar China (Yani Chang en Yiwen Chen met 327,42 punten). Scarlett Mew Jensen en Yasmin Harper (Groot-Brittannië) legden beslag op zilver (296,58) en Chiara Pellacani en Elena Bertocchi (Italië) pakten het brons (285,99).

Jansen en Van Duijn, Europees kampioen op respectievelijk de 3-meterplank (2018) en toren (2019), maakten individueel indruk op de Olympische Spelen van Tokio. Van Duijn werd tiende en Jansen zelfs vijfde, de beste olympische prestatie ooit van een Nederlandse schoonspringer.

Meetmoment

Na de Spelen nam zowel Van Duijn (schouderblessure) als Jansen (zwangerschap) een pauze. Ze misten allebei het WK en EK in 2022, maar pakten daarna de draad weer op met als doel kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs.

Jansen en Van Duin balen van tiende plaats op WK: ‘Maar geven niet op’

Voor Jansen (inmiddels moeder) en Van Duijn is dit WK in Fukuoka vooral een meetmoment op weg naar 2024. Plaatsing voor Parijs was dus nog geen reële optie voor het duo. Wel verliezen ze waarschijnlijk de A-status van NOC*NSF, wat financiële gevolgen heeft. Om die status te behouden, hadden ze bij de top-8 moeten eindigen.

Naast gastheer Frankrijk heeft de top-3 van de finale van maandag bij het synchroonspringen een plaats op de Spelen verdiend. De overige tickets worden verdeeld bij het volgende WK, in februari 2024 in Doha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here