Trauner verlengt bij Feyenoord; Oostenrijkse sterkhouder tekent bij tot 2026

0
36
Gernot Trauner

NOS Voetbal

Feyenoord heeft het contract met verdediger Gernot Trauner opengebroken en verlengd met een jaar. De 30-jarige Oostenrijks international ligt nu tot de zomer van 2026 vast. Na de contractverlenging van Lutsharel Geertruida afgelopen zaterdag is Trauner de tweede sterkhouder in korte tijd die verlengt bij de Rotterdammers.

De verdediger kwam in de zomer van 2021 over van het Oostenrijkse LASK Linz, wat ongeveer een miljoen euro ontving voor de stoïcijnse verdediger. Sinds zijn komst groeide Trauner al snel uit tot vaste kracht en publiekslieveling.

“Je ergens op je plek voelen is een belangrijke graadmeter en dat is honderd procent het geval bij Feyenoord”, laat hij weten op de website van Feyenoord. “Verlengen was wat dat betreft een makkelijke beslissing. Ik ben een echte Feyenoorder geworden en wil onderdeel blijven uitmaken van de toekomst van deze prachtige club.”

Lang buitenspel

Eind vorig jaar raakte Trauner geblesseerd tijdens een training en stond hij lang buitenspel. Vorige maand maakte hij zijn rentree in het competitieduel met Fortuna Sittard en in de return in de Europa League van vorige week tegen Sjachtar Donetsk had hij zijn eerste basisplaats. Afgelopen zondag stond hij ook in de basis in het gewonnen competitieduel met Ajax.

Gernot Trauner tijdens de warming-up

Dit seizoen werd de verdediger, die tot nu toe in 71 wedstrijden in actie voor de Rotterdammers, benoemd tot vice-aanvoerder achter Orkun Kökcü. De in Linz geboren Trauner heeft zich deze week aangesloten bij het Oostenrijkse nationale team, dat het tegen Azerbeidzjan en Estland opneemt in de eerste serie kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap van 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here