Tsjechië-Nederland, maar dan thuis op de bank: ‘Jeetje, wat zijn jullie slecht’

0
107

Vonková verwacht vrijdagavond een andere wedstrijd dan twee maanden geleden in Groningen. “Wij zullen aanvallender moeten gaan spelen”, verwijst ze naar de ranglijst: de groepswinnaar gaat naar het WK van 2023, nummer twee komt in de play-offs om twee tickets terecht. “Nederland zal daardoor wat meer ruimte krijgen. Daar ben ik wel bang voor.”

Over bang zijn gesproken: voor welke Tsjechische speelsters moet Oranje extra beducht zijn? “Ik vind…”, begint Vonková, die nog altijd voor iedere interland contact heeft met de Tsjechische bondscoach, enthousiast. Maar dan: “Nee, ik zeg niet op wie Nederland moet letten! Wacht maar af, haha.”

Topspits

Vonková: “Nou, ik denk dat ze bij Nederland wel weten wie onze beste spelers zijn. Andrea Stasková is op dit moment wel een topspits, denk ik. Zij speelt bij Juventus. En Tereza Szewieczková is weer fit na een enkelblessure. Dus hopelijk komt het goed.”

Samen op de bank gaan ze kijken wat het gaat worden. “De vorige keer zei Lucie steeds: jeetje wat zijn jullie slecht, jeetje wat zijn jullie slecht”, herinnert Van den Heiligenberg zich. “Tot ik zei: ja, nu weet ik het wel. Ik hoop dat het deze keer omgedraaid is. Al zullen de omstandigheden in Tsjechië best lastig zijn voor het Nederlands elftal, denk ik.”

Vonková voorziet hoe dan ook een gezellige avond. “Ik ben gestopt met voetballen, dus ik kan lekker genieten met een biertje in de hand.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here