HomeSportTussen de 'marsmannetjes' meten de shorttrackers zich weer met de wereldtop

Tussen de ‘marsmannetjes’ meten de shorttrackers zich weer met de wereldtop

106 dagen voor de start van de Winterspelen in Beijing wacht dit weekend de eerste World Cup van het seizoen voor de shorttrackers. Precies in de hal waar over vier maanden de olympische medailles verdeeld worden.

In de Chinese hoofdstad krijgen de sporters voor het eerst te maken met de omstandigheden die ze te wachten staan. Met bubbels en testprotocollen zijn ze al bekend, maar in China gaat het er toch anders aan toe, zag Suzanne Schulting. “Bij aankomst in China was iedereen ingepakt als ‘marsmannetjes’. We gingen door een aantal checks en kwamen niet aanraking met anderen. Dat ging allemaal snel en soepel”, aldus de olympisch kampioene op de 1000 meter.

Op het vliegveld zag bondscoach Jeroen Otter het schouwspel geamuseerd aan. “Witte pakken met een blauw streepje, een mutsje op en daar een bril onder. Uniek. Maar we conformeren ons eraan en het voelt oké.” De sporters kunnen zich in hun hotel vrij bewegen en ook naar buiten. Zolang ze maar op het terrein blijven.

Nog geen olympisch gevoel

Van een olympisch gevoel is bij de ploeg nog geen sprake. “We zien alleen het hotel en de ijsbaan. In aanloop naar de vorige Spelen ging je nog even kijken bij het olympisch dorp. Nu heb je daar geen idee van. Dat hoeft ook niet. Ik wil wedstrijden schaatsen”, zo zegt Schulting.

Ook Otter kreeg weinig mee. “Ik had meer qua aankleding verwacht of iets dat op de Spelen lijkt, maar dat gevoel heb ik nog niet.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img