Twee keer goud en een wereldrecord op slotdag EK: Steenbergen en estafetteploeg

0
80

Steenbergen pakte in 2015 als 15-jarige al goud op de 100 meter vrije slag op de Europese Spelen. Daarna viel ze ver terug, maar nu blijkt ze helemaal terug in de Europese top. Zo pakte ze vrijdag ook al brons op de 100 meter vrije slag. “Ik zit nu lekker in mijn vel.” Ze weet niet zeker of dit komt door het wisselen van haar coach. “Maar de aanpak is nu wel anders.”

De Nederlandse was mede door haar tijden in de wedstrijden die aan de finale voorafgingen favoriet in de finale. Hierdoor kreeg ze de ‘prestigieuze’ baan vier en dat zorgde wel voor wat druk. “Ik was van tevoren zenuwachtig.”

Wereldrecord estafetteploeg

De gemengde Nederlandse estafetteploeg, bestaande uit Kira Toussaint, Arno Kamminga, Maaike de Waard en Thom de Boer, pakte de leiding na een sterk optreden van slotzwemmer De Boer. Op het moment dat hij in het water sprong, waren er nog vijf landen sneller.

De Nederlanders gaven hun resultaat extra glans door met 1.36,18 het twee jaar oude wereldrecord van de Russen (1.36,22) te verbeteren. Toussaint heeft wel een verklaring voor het goede resultaat. “Als je Thom achter vrouwen aan stuurt op het einde, dan gaat ie gewoon heel erg hard.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here