Van de Donk en Egurrola winnen met Lyon Franse beker tegen PSG van Martens en Groenen

0
18

NOS Voetbal

Voetbalsters Lyon winnen Franse beker ten koste van PSG

De vrouwen van Olympique Lyonnais hebben voor de tiende keer de Franse beker, de Coupe de France Feminin, gewonnen. Ze wonnen met 2-1 van Paris Saint-Germain door twee doelpunten van Ada Hegerberg. Voor PSG scoorde Ramona Bachmann.

In de eindstrijd kwamen vier Oranje-internationals in actie. Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hadden een basisplaats bij Lyon. Bij PSG werd Jackie Groenen door Lieke Martens vervangen.

Het venijn zat aan het begin van de finale, die gespeeld werd in het Stade de la Source in Orléans. De Noorse topspits Hegerberg schoot in de twaalfde minuut schitterend raak van afstand. Elf minuten later verdubbelde ze de score door van dichtbij de bal bekeken binnen te schuiven.

Lyon wint de Franse beker

Door een benutte penalty, nog altijd in de eerste helft, van de Zwitserse vedette Ramona Bachmann werd het toch nog spannend.

PSG zette de achtervolging in, helemaal toen ze met een vrouw meer kwamen te staan na een rode kaart voor Egurrola (twee keer geel), zeven minuten voor tijd. Toch kwam de zege voor Lyon niet meer in gevaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here