Van Dijk krijgt boete van 100.000 pond en extra duel schorsing na rode kaart

0
14
Virgil van Dijk (Liverpool)

NOS Voetbal

De Engelse voetbalbond FA heeft Virgil van Dijk een boete van 100.000 pond (116.000 euro) opgelegd naar aanleiding van zijn woede-uitbarsting tegenover scheidsrechter John Brooks in de wedstrijd tegen Newcastle United. Ook krijgt de 32-jarige verdediger een extra schorsing van één duel, bovenop de schorsing van één wedstrijd die hij al had ontvangen.

Eind augustus kreeg Van Dijk in het duel met Newcastle (1-2 winst) binnen een half uur de rode kaart na een overtreding op de doorgebroken Alexander Isak. De verdediger was woest op Brooks en wees met zijn wijsvinger van dichtbij op intimiderende wijze naar de arbiter. Daarna ruziede hij met de vierde official, Craig Pawson.

De directe rode kaart kwam met een automatische schorsing van één duel, waardoor Van Dijk afgelopen zondag niet meedeed in de gewonnen wedstrijd tegen Aston Villa (3-0). Vorige week werd al bekend dat de voetbalbond zich beraadde over extra sancties.

“De verdediger gaf toe dat hij zich op een ongepaste manier had gedragen en beledigende woorden had gebruikt tegen een wedstrijdofficial nadat hij was weggestuurd”, meldt de FA in een verklaring. “De sancties zijn opgelegd door een onafhankelijke commissie.”

De extra sancties volgen op een recente aanscherping van het beleid rondom kritiek op de wedstrijdleiding. Sinds dit seizoen kunnen Premier League-spelers direct een gele kaart verwachten als ze komen klagen bij de arbiter.

Scheidsrechtersbaas Howard Webb is naar eigen zeggen “vastbesloten” om ervoor te zorgen dat scheidsrechters dit seizoen “niet de ogen sluiten” voor slecht gedrag van trainers en spelers. De boete en extra schorsing zijn daar het gevolg van.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here