Van Duijvenbode mist matchdart en is uitgeschakeld bij World Matchplay

0
30
Dirk van Duijvenbode

NOS Sport

Een pijnlijke avond voor darter Dirk van Duijvenbode: hij is uitgeschakeld bij de World Matchplay. De Nederlandse nummer elf van de wereld verloor in een bloedstollende achtste finale, waarin hij zelfs een matchdart kreeg, van de als zesde geplaatste Luke Humphries: 12-14.

En daarmee liggen alle Nederlanders eruit op het ‘zomer-WK’ in Blackpool. In de eerste ronde verloren Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, terwijl Danny Noppert dinsdagavond zijn achtste finale verloor.

De 31-jarige ‘Aubergenius’, zoals Van Duijvenbode’s bijnaam luidt, begon sterk aan zijn achtste finale en kwam snel op een 3-0 voorsprong met meerdere 180’ers en een knappe 132-finish.

Voor de pauze wist Humphries nog terug te komen tot 3-2. Daarna kakte het spel van beide darters in en werden er dubbels in veelvoud gemist. Humphries kwam op gelijke hoogte bij 5-5, daarna hervond Van Duijvenbode zich en volgde drie gewonnen legs achter elkaar: 8-5.

Matchdart

Vervolgens verzuimde Van Duijvenbode het duel te beslissen: bij 10-9 miste hij een pijl voor de wedstrijd. Humphries kwam terug. Een bloedstollende verlenging, waarin Van Duijvenbode nog een 170-finish gooide, volgde. Humphries bleek toch iets sterker in het slot en trok de overwinning over de streep.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here