Van Duijvenbode na struikelpartij door in Leeuwarden, ook zege Van Gerwen

0
31
Dirk van Duijvenbode

NOS Sport

De Nederlandse darters hebben uitstekende zaken gedaan in de tweede ronde van het Dutch Darts Championship in Leeuwarden. Zowel Michael van Gerwen, Danny Noppert, Berry van Peer als Dirk van Duijvenbode schopte het tot de achtste finales van zondag.

Niet voor het eerst ging de zege van Van Duijvenbode gepaard met een flinke portie drama. Na zijn opkomst voor de wedstrijd tegen de Ier Dylan Slevin ging hij zo stevig uit zijn dak op het podium, dat hij struikelde en zich blesseerde aan zijn rechterbeen.

Al strompelend begaf Van Duijvenbode zich daarna naar het bord, waar de nodige twijfel ontstond of hij überhaupt zou kunnen spelen. De Nederlander beet zijn tanden op elkaar en zette door, waarna er een spannend duel ontstond.

Tot een tussenstand van 5-5 in legs gaven beide darters elkaar nauwelijks iets toe. In de beslissende elfde leg mocht Slevin beginnen, maar de jonge Ier kon die kans niet verzilveren. In plaats daarvan sloeg Van Duijvenbode toe met een spectaculaire 129-finish.

Michael van Gerwen

Van Gerwen rekende in zijn wedstrijd relatief eenvoudig af met Gabriel Clemens: 6-2. De Duitser hield in het begin nog gelijke tred, maar had daarna geen antwoord op een demarrage van Van Gerwen, die de laatste vier legs op zijn naam schreef.

Na afloop sprak een opgeluchte Van Gerwen zijn Nederlandse fans toe. “Ahoy was niet wat ik hoopte”, refereerde hij aan zijn teleurstellende optreden bij de Premier League-speelronde in Rotterdam, waar hij in zijn eerste wedstrijd direct werd uitgeschakeld voor de dagzege.

“Om dan zo terug te komen, dat betekent veel voor me”, vervolgde Van Gerwen, die afgelopen donderdag ook tijdens de Premier League-avond in Leeds niet kon overtuigen.

Noppert eenvoudig verder

Noppert was eerder op de avond met 6-1 te sterk voor de Let Madars Razma. De Nederlander haalde vorig jaar de finale van het Dutch Darts Championship. Hij moest destijds zijn meerdere erkennen in Michael Smith, die begin dit jaar bij de WK darts in Londen ook de wereldtitel voor zich opeiste.

Voor veel toeschouwers in Leeuwarden was Van Peer echter de grootste held van de avond. De 26-jarige Brabander knokte zich langs voormalig Premier League-winnaar Jonny Clayton, die in eerste instantie nog op een 4-1 voorsprong was gekomen.

Vanaf dat moment zette Van Peer zijn comeback in. Hij verloor nog maar één leg, overleefde bij een 5-4 achterstand een matchdart van Clayton en trok de wedstrijd tot grote vreugde van het uitzinnige publiek met 6-5 naar zich toe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here