Van Gassel houdt Excelsior met kunst- en vliegwerk op de been bij Vitesse

0
29

NOS Voetbal

Bekijk de samenvatting van Vitesse – Excelsior

In de strijd tegen degradatie heeft Vitesse een aanval van Excelsior afgeslagen. Hoewel er zeker in de tweede helft genoeg gebeurde, vielen er geen doelpunten in Arnhem.

De nummers dertien en zestien in de eredivisie maakten er aanvankelijk een draak van een wedstrijd van, met een eerste helft om snel te vergeten. Maar direct na rust kwam het duel volledig tot leven, met een fase waarin Stijn van Gassel de bezoekers op miraculeuze wijze op de been hield.

Hulp van de lat

Van Gassel redde knap op inzetten van Million Manhoef en Kacper Kozlowski en tussendoor duwde hij een kopbal van Melle Meulensteen via de onderkant van de lat maar net uit zijn doel.

Met name Kozlowski was daarna een plaag voor de Rotterdamse verdediging. En ook Ryan Flamingo was nog gevaarlijk, uit een scrimmage.

Excelsior voetbalde zich bij vlagen heel aardig onder de Arnhemse druk uit, maar kreeg amper kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De beste mogelijkheid was voor Peer Koopmeiners, die vanaf de rand van het strafschopgebied kon uithalen en hard overschoot.

Bekijk hieronder het interview met uitblinker Stijn van Gassel:

Excelsior-uitblinker Van Gassel: ‘Mijn kleren zijn aardig smerig’

Vooral Van Gassel voorkwam in de slotfase dat Vitesse zich veilig speelde bij de terugkeer van Phillip Cocu, de trainer die twee wedstrijden vanwege een blindedarmontsteking miste. Zijn wissel Gabriel Vidovic had een gouden kunnen worden, maar de invaller schoot in de laatste minuut vanuit kansrijke positie naast.

Excelsior zakt ondanks het gewonnen punt door de zege van concurrent Emmen naar de zestiende plek, die aan het eind van het seizoen promotie-degradatiewedstrijden tot gevolg heeft. Vitesse staat daar slechts drie punten boven en moet dus ook nog oppassen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here