HomeSportVan Qatar tot diversiteit: de missies van KNVB-directeur Van Leeuwen

Van Qatar tot diversiteit: de missies van KNVB-directeur Van Leeuwen

“Elke club heeft een enorm belangrijke maatschappelijke waarde”, zag Van Leeuwen tijdens haar tournee. “Ze geven ook dingen terug aan de samenleving, bijvoorbeeld met lessen voor kinderen bij AZ. Bij PEC gaan ze met hoogwerkers voor het raam kletsen met mensen die eenzaam zijn. En ik kan nog veel meer dingen noemen…”

“In het imago zoals dat leeft bij het publiek en de politici in Den Haag, zit dat niet altijd verweven”, aldus Van Leeuwen. “Dat imago is vaak vooral beïnvloed door supporters, ongeregeldheden en de indruk dat het alleen maar om geld gaat. Jonge jongens met grote auto’s, dat verwende imago. Het hele maatschappelijke stuk zit daar onvoldoende in. Daar hebben clubs ook last van, vooral door hoe de politiek kijkt naar voetbal”, aldus Van Leeuwen.

De KNVB-directeur heeft als missie om dat imago te verbeteren. “Ik denk dat het sowieso heel veel zin heeft om de lobby te intensiveren, ook nu we een nieuwe regering krijgen. In de coronaperiode hebben we natuurlijk geleerd hoe belangrijk het is om een goede relatie te hebben in Den Haag.”

Gesprekken in Qatar

Een ander aandachtspunt is voor Van Leeuwen het WK voetbal van eind volgend jaar in Qatar. De omstandigheden in het organiserende land zijn voor haar een bron van zorg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img