Vernielingen na bekerfinale, directeur De Kuip geschrokken

0
23
Vernielde toiletpot in De Kuip

In samenwerking met

Rijnmond

NOS NieuwsAangepast

Na de KNVB-bekerfinale tussen Ajax en PSV zijn in en bij De Kuip vernielingen aangericht. Toiletten in het stadion zijn vernield, stoeltjes zijn afgebroken, muren zijn met stickers beplakt.

Overal in De Kuip is schade, zegt stadiondirecteur Lilian de Leeuw tegen Rijnmond. “Maar met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten, is flink huisgehouden.” PSV won de finale na verlenging en strafschoppen.

De Leeuw toont zich verbijsterd. “Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de schade zag.”

Niet alleen in De Kuip zijn zaken gesloopt en vernield, ook op het treinstation bij het stadion is er schade, onder meer aan incheckpalen. Rond de bekerfinale zijn ten minste vijftig mensen opgepakt.

Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Als er een eerste inschatting is gemaakt, gaat er een rekening naar de KNVB. De voetbalbond zal die mogelijk doorsturen naar Ajax en PSV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here