Vernon bezorgt Soudal-QuickStep opnieuw succes in de Ronde van Romandië

0
29

NOS Wielrennen

Superieure sprint bezorgt Vernon etappezege in Romandië

Ook de eerste etappe van de Ronde van Romandië is een prooi geworden voor de ploeg van Soudal-QuickStep. De Brit Ethan Vernon was een dag na de proloogzege van Josef Cerny de snelste in de sprint van het peloton, dat vanuit Crissier 171 kilometer had afgelegd naar de streep in Vallée-de-Joux.

Als bonus mocht de 22-jarige renner uit Bedford ook de leiderstrui van zijn Tsjechische ploeggenoot overnemen.

Uitvallers

Het leek geen enerverende dag te worden op weg naar de finishplaats in het Jura-gebergte, maar nog voor de top van de tweede en laatste klim was bereikt – op een kleine 50 kilometer van de finish – kon er een streep door enkele grote namen.

Een peloton in de Ronde van Romandië met in het geel proloogwinnaar Josef Cerny

Astana-kopman Alexey Loetsenko had positief getest op het coronavirus en Simon Yates, de troef van Jayco-AIUla, stapte af wegens maagproblemen. De oud-wereldkampioenen Mark Cavendish, ook al Astana, en Rui Costa konden het peloton niet volgen en knepen beiden voortijdig in de remmen.

Verkeerde afslag

In de finale presteerde een grote groep gelosten, onder wie veel sprinters, het om een verkeerde afslag te nemen. Na een kort oponthoud konden ze hun weg vervolgen, terwijl vooraan de ploegen met snelle mannen aan boord een treintje trachtten te vormen.

In de sprint nam Vernon na sterk voorbereidend werk van Rémi Cavagna al vroeg het initiatief. Niemand wist zijn wiel te houden, laat staan hem te passeren. De Belg Thibau Nys hield zijn landgenoot Milan Menten van de tweede plaats.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here