Verstappen doet het rustig aan in tweede vrije training, Leclerc het snelst

0
29
Max Verstappen

NOS SportAangepast

Max Verstappen heeft het bij de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Hongarije rustig aan gedaan. Na een vroege crash in de eerste vrije training van Verstappens ploeggenoot Sergio Pérez, gevolgd door een bak regen, bleef de Nederlander binnen tijdens de eerste trainingssessie.

In de tweede sessie kwam Verstappen wel de baan op, maar dreef hij zijn auto, die dit weekend wat updates heeft gekregen, niet tot het uiterste. Uiteindelijk zette hij de elfde tijd neer. Ferrari-coureur Charles Leclerc was het snelste in de tweede sessie op de Hungaroring, voor Lando Norris (McLaren) en Pierre Gasly (Apine).

Daniel Ricciardo, bij AlphaTauri de vervanger van de weggestuurde Nyck de Vries, was goed voor de veertiende tijd.

De beschadigde bolide van Sergio Pérez wordt weggetakeld

Voor Pérez begon de Grand Prix van Hongarije dramatisch. De Mexicaan crashte in de eerste vrije training al na twee minuten. Pérez reed op het gras, verloor de controle over zijn auto en eindigde hard in de muur. De sessie zat er meteen op voor de Mexicaan.

Daarna ging het hard regenen, waardoor een groot deel van de coureurs, waaronder Verstappen, besloot om in de garage te blijven. Van de rijders die wél een rondetijd neer hadden gezet, was George Russell van Mercedes de snelste.

Tik voor Pérez

Donderdag was Pérez op een persconferentie nog optimistisch. Hij vertelde ondanks zijn zwakke periode geen extra druk te voelen. “De vrijdagen en de zondagen zijn prima. Alleen de zaterdagen moeten beter. Als ik goed kwalificeer, komen de resultaten vanzelf.”

Verstappen was vooral erg blij met de updates die zijn team doorvoerde aan zijn wagen. Door de regen kon hij daar echter niet mee trainen. “De updates zien er goed uit, in alle opzichten”, zei hij donderdag. “De auto is nu sneller in de bochten. Dat is de bedoeling, want dat was tot nu toe niet ons sterkste punt.”

In het water

Het duurde na de crash van Pérez even tot de sessie weer hervat werd. Toen de auto’s weer de baan op gingen, begon het hard te regenen. Pas in de laatste tien minuten van de training werd er weer echt gereden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here