HomeSportVerstappen hangt straf boven het hoofd na kwalificatie, Hamilton pakt pole

Verstappen hangt straf boven het hoofd na kwalificatie, Hamilton pakt pole

Lewis Hamilton heeft Max Verstappen afgetroefd in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Qatar. Hamilton was bijna een halve seconde sneller dan Verstappen, die ook nog eens een straf boven het hoofd hangt.

Verstappen moet zich zondag om 11.00 uur, vier uur voor de race, melden bij de wedstrijdleiding. In het laatste deel van de kwalificatie zou Verstappen niet genoeg van zijn gas af zijn gegaan bij een gele waarschuwingsvlag. Die werd getoond omdat Pierre Gasly langzaam over het rechte stuk reed met een lekke band.

De wedstrijdleiding kan Verstappen daarvoor bestraffen. Of hij daadwerkelijk van de tweede plek start, is nog onzeker. Overigens moeten ook Carlos Sainz en Valtteri Bottas zich om dezelfde reden melden bij de stewards.

‘Hopen dat we een mooie strijd krijgen’

“Tweede worden is oké, maar het gat is erg groot”, zei Verstappen over de kwalificatie voordat de wedstrijdleiding besloot hem op het matje te roepen. “Het zal morgen lastig worden, maar ik ga mijn best doen. Laten we hopen dat we een mooie strijd krijgen. Niet alleen hier, maar ook in de laatste twee races.”

Verstappen verdedigt in de spannende strijd om de wereldtitel een voorsprong van veertien punten op Lewis Hamilton. “Het is moeilijk te voorspellen wat er zal gebeuren, we hebben hier nog nooit een race gehad. Ik probeer er niet te veel over na te denken, we moeten aan onze start werken en dan zien we wel waar het schip strandt.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img