Verstappen rijdt concurrenten naar huis en wint sprintrace in Oostenrijk

0
39
Max Verstappen

NOS SportAangepast

In regenachtige omstandigheden heeft Max Verstappen de sprintrace op het circuit van Spielberg in zijn voordeel beslist. De WK-leider liet na 24 ronden Sergio Pérez ruim achter zich en voegde acht punten toe aan zijn totaal. Zondag start Verstappen in de hoofdrace van poleposition.

De Nederlander begon zaterdagmiddag al van de eerste plek, maar verloor direct de leiding aan Red Bull-teamgenoot Pérez. Verstappen nam de koppositie snel weer over, al was er na de inhaalacties wel wat gemopper over en weer via de boordradio. Ook Nico Hülkenberg passeerde Pérez.

Alle coureurs hadden enige moeite met de vele stukken nat asfalt, maar noemenswaardige crashes bleven uit op de intermediate banden. Verstappen breidde zijn voorsprong gestaag uit en Pérez hijgde Hülkenberg in de nek.

GP Oostenrijk

Hülkenberg zag Pérez en ook Carlos Sainz voorbijrazen en viel terug. Het regende intussen minder hard dan aan het begin van de race. Tegen het einde gingen coureurs in het achterveld de pits in voor een bandenwissel, in de hoop om terrein terug te winnen.

Voor Verstappen was er vanwege zijn ruime marge geen noodzaak om de pits in te duiken. Hij reed onbedreigd naar de zege en kreeg zelfs de staart van het veld in zicht. Pérez en Sainz completeerden de topdrie.

De Vries zeventiende

Nyck de Vries reed in de kwalificatie voor de sprintrace een uitstekende eerste kwalificatie en zette daarin de achtste tijd neer. In Q2 kon hij dat kunstje niet nogmaals flikken, waardoor hij vanaf de veertiende plek begon.

In de sprintrace kon De Vries geen potten breken. De Nederlander kwam als zeventiende over de finish.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here